Kinderen zijn van nature onderzoekend en zien vaak gevaren niet op tijd aankomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig zijn de meeste ongelukken niet ernstig, maar toch moeten jaarlijks zo’n 140.000 kinderen een bezoek brengen aan de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis.

Ouders, evenals mensen die beroepsmatig met kinderen werken (zoals gastouders, pedagogische medewerkers, leerkrachten), zijn vaak de eersten die acute zorg verlenen bij een ongeval. In veel gevallen volstaat een pleister, maar soms is het letsel ernstiger. Wanneer dit het geval is en de professionele hulpdiensten nog niet zijn gearriveerd, is het essentieel om de tijd te overbruggen door het verlenen van acute zorg. Dit vereist kennis en training.

Het volgen van de cursus Acute Zorg, Module Kind en Omgeving, biedt deze essentiële kennis en vaardigheden om effectief te kunnen handelen bij ongevallen met kinderen.

Voor wie is het geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor de zorg van kinderen, zowel in een professionele als privéomgeving. Dit omvat ouders, gastouders, pedagogische medewerkers, leerkrachten en anderen die regelmatig met kinderen werken en de veiligheid van kinderen willen waarborgen.

Cursusinhoud

  • De verschillen in eerste hulp tussen kinderen en volwassenen
  • Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp
  • Het controleren van de vitale functies
  • Handelen bij een bewusteloos slachtoffer
  • Handelen bij een slachtoffer met een bedreigde ademhaling
  • Handelen bij een slachtoffer met een circulatiestilstand of dreigende circulatiestilstand
  • Uitwendige verwondingen, bloedingen en shock
  • Behandeling van brandwonden, botbreuken, kneuzingen/verstuikingen en ontwrichting
  • Handelen bij vergiftiging en oogletsel
  • Behandeling van insectenbeten, tandletsel en amputatie
  • Beoordeling en zorg voor het zieke kind

De cursus omvat zowel theoretische lessen als praktijkoefeningen en wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Cursusspecificaties

  • Opleidingsduur: 8 uur (dagcursus) of 4-6 uur online + 4 uur praktijk (combicursus)
  • Geldigheid: 12 maanden

Certificering

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvangt u het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorg bij Kinderen’. Dit certificaat biedt zekerheid dat u weet hoe te handelen bij ongelukken en kalm kunt blijven als er professionele hulp nodig is. Gastouders kunnen dit certificaat registreren bij de GGD in het kader van de eisen van de Wet kinderopvang.

Bereid u voor op het effectief verlenen van acute zorg aan kinderen bij noodsituaties met deze uitgebreide cursus, speciaal ontworpen voor ouders en professionals.

  • Certificaat

€ 150,00 excl. btw

€ 181,50 incl. btw

Liever incompany of maatwerk oplossing?

Aanmelden voor de training?

Praktische informatie

Alles wat je moet weten over de training

Aantal deelnemers

De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Je kunt meerdere deelnemers opgeven voor verschillende dagen.

Certificaat

Dit certificaat is goedgekeurd door de rijksoverheid voor kinderdagverblijven en gastouders binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Boek nu en betaal achteraf

Het is mogelijk om betalen via iDeal, vooraf- of achteraf te betalen.

We helpen je graag verder

Alles wat je moet weten over de training

Wij verzorgen de training in het Nederlands. Hiervoor hebben we de juiste instructeurs in dienst. Dit vinden we belangrijk omdat niet iedereen de Nederlandse taal beheerst.

De training worden aangeboden op onze training locatie in hoofddorp.